* یکی از مهمترین مظاهر مردم سالاری دینی ، انتخابات مجلس است
جمهورى اسلامى نظام پارلمانى را كه يكى از اشكال مردمسالارى است و شكل خوبى هم هست، قبول كرده و پذيرفته است. اين بخش از حاكميت، يعنى قانونگذارى - غير از قوهى مجريه و رهبرى كه آنها هم بهنحوى با انتخاب مردم صورت مىگيرد - به انتخاب مستقيم مردم با همين قانونى كه وجود دارد، كه در قانون اساسى ما پيشبينى شده و قوانين عادى هم ترتيبات آن را مشخص كردهاند، صورت مىگيرد، تا كسانى بروند و قانون بگذارند. قانون يعنى چه؟ قانون يعنى سرنوشت يك كشور؛ قانون يعنى سرنوشت انسانها در يك جامعه. چون همه متبع هستند و مجبورند از قانون تبعيت كنند. دولت هم بايد از قانون تبعيت كند؛ رهبر هم بايد از قانون تبعيت كند. قانون آنقدر مهم است كه قالب عملكرد من و شماست. آن كسى را كه ما انتخاب مىكنيم و به مجلس مىفرستيم، كسى است كه سرنوشت كشور را در چهارسال معين مىكند. ابتدا كه ما اين نظام پارلمانى را قبول كرديم، بعضى از سيستمهاى منطقهاى كه اسلامى هم بودند، اعتراض كردند كه اين چه چيزى است شما قبول كردهايد؟! من حالا نمىخواهم اسم بياورم. يكى از همين دولتهاى مدعى مىگفت چرا شما نظام پارلمانى را قبول كرديد؟! ما با استدلال به ايشان ثابت كرديم كه همين نظام پارلمانى درست است. بنابراين نكتهى اول اين است كه مردمسالارى دينى كه يكى از مهمترين مظاهر آن همين « انتخابات مجلس شوراى اسلامى » است، به پايهى فكرى و اعتقادى اسلامى تكيه دارد.
بيانات در ديدار استادان و دانشجويان قزوين 26/09/1382
* كسانى با رأى ملت سر كار نيايند که آبروى ملت ايران را ببرند
كسانى با رأى ملت سر كار نيايند كه در مقابل دشمنان بخواهند دست تسليم بالا ببرند و آبروى ملت ايران را ببرند. كسانى سر كار نيايند كه بخواهند با تملقگويى به غرب، به دولتهاى غربى، به دولتهاى زورگو و مستكبر، به خيال خودشان بخواهند براى خودشان موقعيتى در سطح بينالمللى دست و پا كنند. اينها براى ملت ايران ارزشى ندارد. كسانى سر كار نيايند كه دشمنان ملت ايران طمع بورزند كه به وسيلهى آنها بتوانند صفوف ملت را از هم جدا كنند ، مردم را از دينشان، از اصولشان، از ارزشهاى انقلابیشان دور كنند. ملت بايد آگاه باشد . اگر كسانى بر سر كار بيايند كه در مراكز گوناگون سياسى يا اقتصادى به جاى اينكه به فكر ادامهى راه امام و ارزشها و اصول ترسيم شدهى به وسيلهى امام باشند، به فكر به دست آوردن دل فلان قدرت غربى و فلان مستكبر بينالمللى باشند، براى ملت ايران مصيبت خواهد بود. اين آگاهى براى ملت لازم است.
بيانات در ديدار مردم بيجار 28/2/1388
* امتياز اين نيست كه ما آن چيزى را بگوييم كه غرب مىپسندد
جوانهاى ما، اهل فكر ما، اهل فرهنگ ما تأمل كنند؛ مسئولين كشور به سمت سياستهاى اسلامى حركت كنند. اينى كه يا مسئولان ما، يا در دورههاى انتخابات مثل وضع كنونى، نامزدهاى انتخاباتى ما براى جلب توجه ديگران حرفهاى غربىها را تكرار كنند، اين هيچ امتيازى محسوب نمیشود. امتياز اين نيست كه ما آن چيزى را بگوييم كه غرب مىپسندد. اينها كسانىاند كه با فكر ايرانى، فكر اسلامى، هويت اسلامى و ايرانى مخالفند.
بيانات در ديدار مردم مريوان 26/2/1388
* تبليغات دروغين و براق و رنگين نبايد انسان را از شناخت حقيقت دور کند
بعضىها هستند كه خيلى وسوسه مىكنند - آيا اين، آيا آن؟ آيا اين، آيا آن؟ - آخرش هم يا مجبور مىشوند به طاق جفت و استخاره متوسل شوند و يا اصلاً از خير رأى دادن مىگذرند. نه، انسان فكر مىكند؛ به كسى مىرسد و مىگويد: خدايا! نتيجهى تحقيقات من اين است. من طبق حجت درونى خودم - كه عقل و تفكر است- و بر اساس مشورتى كه با ديگران داشتهام، رأى مىدهم. خداى متعال قبول مىكند؛ ولو اين تشخيص، درست نباشد. بنابراين نبايد وسوسه كرد. معيارها، معيارهاى روشنى است. جوسازى و تبليغات دروغين و براق و رنگين نبايد انسان را از شناخت حقيقت دور بدارد.
بيانات در ديدار دانشجويان بسيجى 5/3/1384